Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, STK ve İş adamlarıyla buluştuğu toplantıda, yapılan kahvaltıdan sonra özelde Mardin genelde ise Türkiye hakkında konuştu.

Bir ayaklarının sürekli Mardin'de olacağı sözünü hatırlatan Bakan Işıkhan, Mardin'i daha güzel yerlere getirmek için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Mardin'e yapılan bazı yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Işıkhan sözlerini şöyle sürdürdü:

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Fıstık üretimindeki mağduriyetler giderilmelidir HÜDA PAR Milletvekili Demir: Fıstık üretimindeki mağduriyetler giderilmelidir

"İnşallah Mardin'e şehir stadyumunu kazandıracağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımız stadyum için çalışmalara başladı. Şimdiden Mardin'imize hayırlı olsun inşallah. Şehre vardığımız andan itibaren bizleri burada güler yüzle, içtenlikle  karşılayan başta Sayın Valimiz, Sayın Vekillerimiz, İl Başkanımız olmak üzere tüm Mardinli  hemşerilerime de ayrıca teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz bu hafta, Ahilik Haftası. Ahilik Teşkilatı, asırlarca bu topraklarda ticaretin ve dayanışmanın bel kemiği olmuştur."

"Mardin'de 21 yılda, sadece İŞKUR aracılığıyla 43 bin vatandaşımızın işe yerleşmesini sağladık"

Mardin'e yapılan yatırımların 4 Milyar TL'lik kısmının çalışma hayatıyla ilgili olduğunu ifade eden Bakan Işıkhan, "Değerli Kardeşlerim, Mardin'imiz; kadim tarihiyle, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış zengin medeniyet havzasıyla bölgemizin ve ülkemizin nadide şehirlerinden biridir. Türkiye'yi yüzyıllık hedeflerine taşıyacak olan beşerî sermaye bu topraklarda fazlasıyla mevcuttur. Ülkemizin 21 yıllık kalkınma hamlesinden Mardin'imiz de 97 Milyar lirayı aşkın yatırım miktarıyla nasibini aldı. Bu yatırımların yaklaşık 4 Milyar TL'lik kısmı çalışma hayatıyla ilgili yatırımlarımızı kapsıyor. Mardin'de 21 yılda, sadece İŞKUR aracılığıyla 43 bin vatandaşımızın işe yerleşmesini sağladık. 2023 yılı mayıs ayı itibarıyla aktif sigortalı sayısı 184 bin olmuştur. İŞ-KUR'umuzun istihdam teşviklerinden faydalanan 8 bin 806 işyerine 3 milyar 430 milyon TL ile destek olduk." dedi.

Işıkhan konuşmasında ayrıca şunlara değindi:

"İstihdamla birlikte işgücü piyasası araştırmalarımızla işgücü piyasamızın ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Vatandaşlarımızın nitelik kazanarak daha kolay iş bulması için kurs ve programlar düzenliyoruz. Mesleki ve teknik eğitime destek veriyoruz. Bugüne kadar Mardin'de toplam 43 bin vatandaşımızın mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitim programlarından yararlanmasını sağlamış durumdayız. Bugüne kadar toplam 5 bin 453 kişiyi TYP'den yararlandırdık. Buradan da TYP ile ilgili Mardin'e ayırdığımız kontenjanımızı artıracağımızı ifade etmek istiyorum. Mardin'de kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliği için destek veriyoruz. Hayırlı olsun. Evet; Geldiğimiz noktayı kıymetli buluyoruz, ancak yeterli görmüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye; bugün kendi arabasını, kendi uçağını üretir hale gelmiştir."

Mardin'de yapılacak yatırımlarla daha ileri seviyelere gideceğini ifade eden Işıkhan, "Bizlere düşen, mevcut potansiyelimizi tam manasıyla harekete geçirerek, Mardin'i hak ettiği konuma ulaştırmaktır. Bu noktada hepimize düşen önemli görevler var. Özellikle çalışma hayatımızın paydaşları olarak sizlerin çalışmaları Mardin'in kalkınmasında çok önemli bir yere sahiptir. Mardin'in; yeni yatırımlarla, yeni istihdam alanlarıyla ve yeni girişimlerle çok daha iyi yerlere geleceğinden şüphem yoktur. Bunu sizlerin desteğiyle başaracağız. Bizzat sahadan gelen talep ve çözüm önerileri bizim için önemli bir veri niteliğindedir. Fırsat buldukça bu diyalog ortamlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Bakanlık olarak bilhassa bu tür organizasyonlar vesilesiyle iş dünyamızın ve vatandaşlarımızın sesi olan sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileriyle kurduğumuz bu istişare ortamlarını çok önemsiyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha