Ramanlı, yardıma muhtaç kimse kalmayana kadar gayret etmek gerektiğini ve aile, kadın ve çocuklara yönelik koruma tedbirlerinin hayati önemde olduğunu söyledi.
Ramanlı, beraberindeki heyetle birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyaretlerde kurum müdürleri tarafından Ramanlı’ya brifing verildi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Arslan, vakfın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Arslan, vakıf bünyesinde kurulan ADEM’de çok sayıda gencin meslek edindirildiğini, ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere ve taziye evlerine sıcak yemek dağıtımı yapıldığını anlattı.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek ise il müdürlüğünün faaliyetleri hakkında Ramanlı’ya brifing verdi. Çiçek, aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve şehit yakınlarına yönelik yürüttükleri projelerden bahsetti.
Ramanlı ise ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, sosyal yardım kurumlarının önemine değindi. Ramanlı, “Sosyal yardım kurumları, toplumun en hassas kesimlerine hizmet veriyor. Bu kurumlar sayesinde yardıma muhtaç insanlarımızın hayatları kolaylaşıyor. Bu kurumlarda çalışan tüm personeli tebrik ediyorum. Yardıma muhtaç kimse kalmayana kadar gayret etmek gerek.” dedi.
Ramanlı ayrıca aile, kadın ve çocuklara yönelik koruma tedbirlerinin de çok önemli olduğunu vurguladı. Ramanlı, “Aile, kadın ve çocuklarımız bizim için çok değerli. Onların huzuru ve güvenliği için her türlü tedbiri almak zorundayız. Bu konuda ilgili kurumlarla işbirliği içinde olacağız. Aile, kadın ve çocuklarımızın haklarına ve çıkarlarına saygı duyulmasını istiyoruz.” dedi.
Ziyaretler sonrasında Ramanlı sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulundu. Ramanlı paylaşımında şunları yazdı:
"Kurum ziyaretlerimiz son sürat devam ediyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü!
Sosyal yardımlaşma kapsamında çalışmalarını değerlendirdik. Faaliyetlerini yerinde inceledik. Yardıma muhtaç kimse kalmayana kadar gayret etmek gerek. Ama balık tutmayı öğretmek en az balık vermek kadar ve belki de daha değerli. Toplum olarak üzerine titrediğimiz aile, kadın ve bilhassa çocuk, hepimiz için vazgeçilmez hassasiyetler demek. Onlara yönelik tüm koruma tedbirlerinin niteliği artırılarak hayata geçirilmesi, sağlıklı ve huzurlu bir fert ve toplum yapısı için hayati önemde. Sahip çıkacağız!"